Nieuws/Binnenland
471770
Binnenland

Amateurvoetbalclub dertiende keer dupe inbrekers

MAASTRICHT - De Maastrichtse amateurvoetbalclub SCM zit in zak en as nu er voor de dertiende keer binnen dik een jaar tijd is ingebroken op het sportcomplex. De schade door de diefstal en vernielingen loopt in de vele duizenden euro's.

De buit bestond tot nu toe uit een kluis met inhoud, computers, een tv, voetbalkleding, boormachines, bosmaaiers en zelfs een invalidenwagentje. ,,De dieven hebben flink huisgehouden", verzucht een wanhopig bestuurslid Jacky Sangen van SCM. ,,Al dertien keer achter elkaar, dat is toch niet normaal. En dan heb ik het nog niet over de schade die ze aan ons clubgebouw hebben aangericht."

De notoire dievenbende heeft ramen kapotgeslagen, deuren opengebroken en zelfs een stuk uit het dak gezaagd om de kluis te kunnen roven. Deze week was het weer raak. ,,De schade loopt in de tienduizenden euro's. De verzekering vergoedt maar een heel klein gedeelte, dus het water staat ons echt tot aan de lippen. Als dit nog een keer gebeurt, dan is dat het einde van de club. Dat zou echt zonde zijn voor de 420 leden die we hebben."

Ellende

,,Dit moet dus gewoon stoppen", vervolgt Sangen. ,,Laat onze club met rust, zou ik tegen de inbrekers willen zeggen. Hopelijk zijn er lezers van De Telegraaf die meer weten waardoor er zo snel als mogelijk een einde aan deze ellende komt. We hebben zelf namelijk geen enkel idee wie hier achter moet zitten. Leden hebben 's nachts al gepatrouilleerd over het complex, maar dat heeft niks opgeleverd."

De politie in Maastricht tast vooralsnog ook in het duister wie er achter de reeks inbraken zit. Vandaag heeft het bestuur van de gedupeerde club een gesprek met de gemeente Maastricht over deze kwestie. ,,Er zullen ambtenaren de situatie komen bespreken. Wij willen gaan bekijken hoe een en ander op te lossen is. Misschien is het ophangen van een bewakingscamera iets", aldus Sangen.