Nieuws/Buitenland
471782641
Buitenland

Vliegtuig waarschijnlijk neergestort in Nepal

DHC-6 Twin Otter

DHC-6 Twin Otter

KATHMANDU - Een klein vliegtuig met 22 mensen aan boord is zondag in Nepal neergestort. Het toestel van de particuliere luchtvaartmaatschappij Tara Air verdween op een binnenlandse vlucht van de toeristische stad Pokhara naar het circa 70 kilometer noordelijker gelegen Jomsom. De autoriteiten hebben bevestigd dat het toestel is neergestort in de bergen in het district Mustang, niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

DHC-6 Twin Otter

DHC-6 Twin Otter

Reddingswerkers proberen het gebied van de crash te bereiken, maar de zoektocht is vanwege de intredende duisternis gestaakt en wordt maandag hervat, meldt een woordvoerder van het Nepalese leger op Twitter.

Aan boord waren negentien passagiers en drie bemanningsleden. De Nepalese politie maakte melding van zes buitenlanders aan boord, vier uit India en twee uit Duitsland. Op dezelfde route vloog in februari 2016 een toestel van Tara Air tegen een berg en verloren de 23 inzittenden het leven.

Jomsom in de Himalaya is slechts 20 minuten vliegen van Pokhara. In het bergachtige land wordt steeds meer gevlogen door de moeilijke verbindingen over land en de komst van toeristen. Maar de Nepalese luchtvaartmaatschappijen hebben een slechte naam op het gebied van veiligheid. Bovendien verandert het weer in het hooggebergte vaak onverwacht wat vliegen gevaarlijk maakt. De Europese Unie weert alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen uit het Europese luchtruim omdat ze onveilig te werk zouden gaan.