Nieuws/Binnenland
471803
Binnenland

Docenten probeerden PvdA te misleiden

DEN HAAG - Tien rekenleraren van negen verschillende middelbare scholen hebben geprobeerd de PvdA te misleiden over de rekentoets, in een ultieme poging de test verplicht te maken. Sociaaldemocratisch Kamerlid Jadnanansing liet zich aanvankelijk bedotten door deze lobby, die vele duizenden extra gezakte leerlingen zou hebben opgeleverd.

Pas toen in oktober bleek hoe slecht de toets was gemaakt op met name havo en vmbo, trok de PvdA haar steun in. Daardoor is er voorlopig geen politiek draagvlak voor de toets, waarvan een onvoldoende uitsluiting van het examen zou betekenen.

De rekencoördinatoren hielden Jadnanansing in 2014 in een brandbrief voor dat de toetsen op hun scholen veel beter werden gemaakt dan in de rest van het land, omdat er goed rekenonderwijs werd gegeven. Uit onderzoek van deze krant blijkt dat de resultaten helemaal niet veel beter waren.

In sommige gevallen werd er zelfs onder het landelijke gemiddelde gescoord door de leerlingen van de 'toetsstrijders'. De rekenleraren richtten hun pijlen met name op PvdA-Kamerlid Jadnanansing.

Lees hier het volledige verhaal: Berekenende pressieclub