Nieuws/Buitenland
471846
Buitenland

Schutters San Bernardino hadden groot arsenaal

SAN BERNARDINO - De twee schutters die woensdag tientallen mensen hebben verwond en gedood in de Californische stad San Bernardino, hadden een gigantisch arsenaal bij zich. Ze hadden allebei een automatisch geweer en een handvuurwapen, en honderden kogels. Ook lag er een op afstand bestuurbare bom in de auto. Dat vertelde politiecommissaris Jarrod Burguan van San Bernardino donderdag tijdens een persconferentie.

Bij de schutters thuis, een man en een vrouw, zijn nog meer wapens gevonden, waaronder twaalf pijpbommen, en nog eens duizenden kogels. Burguan benadrukte dat alle wapens legaal waren verkregen. Daarnaast is in het huis materiaal gevonden om bommen mee te maken. De commissaris denkt dan ook niet dat er sprake was van een spontane actie: "Niemand gaat boos weg van een feestje en komt terug met een pijpbom."

De schutters hebben in het Inland Regional Center, waar de schietpartij plaatsvond, tussen de 65 en 75 kogels afgevuurd. Tijdens het vuurgevecht met de politie later op de dag schoten ze zo'n 76 keer. Agenten vuurden tijdens dit gevecht zo'n 380 kogels af, aldus de commissaris.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd