Nieuws/Binnenland
471853
Binnenland

Pas na weekend meer duidelijk over dood Dascha

HOLLANDSCHE RADING - Vermoedelijk pas na het weekeinde zal er meer duidelijkheid komen over de omstandigheden rond de dood van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading. Dat liet de politie donderdag weten. Het zestienjarige meisje kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag in Hilversum om het leven bij een aanrijding met een trein. Over resultaten van het onderzoek wordt nu eerst de familie ingelicht.

De politie ging uit van zelfmoord, maar haar nabestaanden geloven dat niet en drongen met succes aan op diepgaand onderzoek, onder andere door een patholoog.

,,De politie verzamelt alle benodigde informatie over de dood van Dascha en hoort zo veel mogelijk getuigen'', aldus een woordvoerder donderdag. Beelden van beveiligingscamera's worden bekeken en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet bloedonderzoek. Het mobieltje van het meisje is niet gevonden.

De vader van Dascha zei donderdagavond in een interview met RTV Noord-Holland dat Dascha misschien is gedrogeerd of dat iemand haar met een auto heeft opgepikt en vervolgens iets heeft aangedaan.