Nieuws/Buitenland
471897376
Buitenland

Duizelingwekkend bedrag opgeëist na berichtje in de krant

Vlaams koppel ontdekt na vakantie dat het EuroMillions won

BRUSSEL - De Belg die op 31 augustus ruim 21 miljoen euro won met EuroMillions, is opgedoken. Twee weken lang liet die niets van zich horen, maar volgens de loterij heeft het Vlaamse koppel zich gemeld nadat ze een oproep hadden gelezen in de Belgische krant Nieuwsblad. „Het gaat om een sympathiek koppel dat in alle discretie wil genieten van de mooie winst”, aldus Jeremie Demeyer, woordvoerder van de Nationale Loterij bij de zuiderburen.

„Het duurde even voor ze merkten dat zij de winnaar zijn, omdat ze nog op vakantie waren.” Zo eindigt hun vakantie met veel meer geld dan toen ze vertrokken.

Shock

Drie Europeanen kruisten op 31 augustus de juiste combinatie aan op hun biljet (nummers 5 - 13 - 17 - 32 - 43 en sterren 2 en 10). Onder hen ook één Belg, die in één klap ruim 21 miljoen euro rijker was. Tot deze week had die winnaar zich nog niet gemeld, maar dat veranderde na een oproep van de Nationale Loterij. „Omdat we nog enkele dagen genoten van wat vakantie, hadden we de uitslag niet meteen gecontroleerd”, zo wordt de winnaar geciteerd. Zegsman Demeyer: „Concrete plannen met de winst hebben ze nog niet. Ze willen eerst nog bekomen van de shock en nemen de tijd om alles te laten bezinken.”

Het Vlaamse koppel is de eerste Belgische EuroMillions-winnaar in rang 1 dit jaar. Nog geen enkele Nederlander wist de jackpot te winnen.

Het koppel kocht het formulier in de winkel waar ze wekelijks „voor een klein bedrag deelnemen aan EuroMillions.” Diezelfde dag wonnen ook nog twee andere Europeanen. De totale pot bedroeg 63,64 miljoen euro. Die moesten ze dus met drie deelnemers delen.