Nieuws/Buitenland
471899302
Buitenland

Verstekelingen ontdekt op roer van tanker na tocht van 3000 kilometer

De verstekelingen op het roer van de boot.

De verstekelingen op het roer van de boot.

Canarische Eilanden - Drie verstekelingen hebben zeker 11 dagen op het roer van een grote tanker doorgebracht. Ze werden op de Canarische Eilanden aangetroffen en hadden een tocht van ruim 3000 kilometer achter de rug. De verstekelingen zaten vlak boven de waterspiegel, meldt de Spaanse Maritieme Reddingsbrigade.

De verstekelingen op het roer van de boot.

De verstekelingen op het roer van de boot.

De mannen hadden symptomen van onderkoeling en uitdroging. Ze werden bij aankomst in de haven van Las Palmas overgebracht naar het ziekenhuis. De tocht naar Spanje duurde 11 dagen. Het schip vertrok uit de Nigeriaanse hoofdstad Lagos.

De Spaanse reddingsdiensten deelden foto’s van de bijzondere gebeurtenis. Het is niet voor het eerst dat verstekelingen op deze manier Spanje proberen te bereiken. In 2020 maakte een 14-jarige Nigeriaanse eenzelfde soort reis op het roer van een schip.

,,Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste zijn”, aldus journalist Txema Santana in een tweet. De reder was in eerdere gevallen verantwoordelijk voor het terugbrengen van de drenkeling naar het startpunt, benadrukt hij.