Nieuws
472068
Nieuws

Wat staat er deze week in VROUW magazine?

'Roze wolk? Die ken ik niet'

Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 50 terugleest.

Monique Smit: ''Roze wolk? Die ken ik niet''

Monique Smit (26) heeft warme herinneringen aan pakjesavond. Dat jaar viert ze 5 december voor het eerst met haar zoontje Noah, en kan ze mooi haar eigen sinterklaas-cd opzetten. Hoe bevalt het kersverse moederschap haar?

“Als ik de verhalen over die roze wolk in tijdschriften lees, denk ik: ik heb dat niet! Gaat het wel goed met mij? Daarom praat ik er eerlijk over, in de hoop dat anderen zich herkennen. Want het is echt wel heftig als je je om twee, drie uur 's middags realiseert dat je de hele dag nog niets hebt gegeten... Gewoon omdat je zo met je kind bezig bent. Nu hebben we gelukkig een ritme gevonden, maar de eerste weken kwam ik niet meer aan mezelf toe.''

>> Het hele interview met Monique Smit lees je in VROUW Magazine

"Ik wilde liever dood dan door het leven te moeten als jongen"

 

Jongens worden blij van autootjes, meisjes van roze glitterspullen als sinterklaascadeau. Het lijkt zo simpel, maar niet door deze kinderen. Zij zijn namelijk in het verkeerde lichaam geboren.

Leonie (14) werd geboren als jongen. ''Als jongetje was ik diep ongelukkig. Ik wilde liever dood dan door het leven te moeten als jongen. Ik heb zelfs een keer op het behang geschreven: 'Mama, help me!' Het enige waarvan ik nog een beetje gelukkig werd, waren meisjesdingen. Ik durfde geen poppen te vragen voor sinterklaas, maar die leende ik van mijn zusje."

>> De hele reportage lees je deze week in VROUW Magazine

"Ik heb geen geld om cadeautjes te kopen voor 5 december"

Sinterklaas hoort een feest voor elk kind te zijn. Helaas lukt dat niet altijd door bijvoorbeeld geldgebrek of een nare ziekte. Daarom helpen wij de Sint een handje en laten we drie bijzondere wensen uitkomen!

Desiree (43), moeder van Dominic (8), moet rondkomen van een bijstandsuitkering: "De decembermaand is voor ons net zoals iedere andere maand. Ik geef niets extra's uit, ook niet voor Sinterklaas, omdat ik dat geld gewoon niet heb. Daarom ben ik ontzettend dankbaar voor stichting Speelkr8 uit Eindhoven, die tweedehands speelgoed inzamelt voor kinderen met ouders in de bijstand.">> Benieuwd naar Desiree haar verhaal? Dat lees je deze week in VROUW Magazine

Inspirerende vrouw: Amit Atwal

Amit Atwal (33, samenwonend) is de oprichtster van OneDayClinic, de eerste privekliniek in Nederland waar patiënten anoniem en snel terecht kunnen met soa-klachten. Ze krijgen er binnen 48 uur de uitslag en kunnen, indien nodig, meteen behandeld worden.

''Veel vrouwen die ik spreek willen iets voor zichzelf beginnen en durven de stap niet te nemen. Dus: geef nooit op, vraag hulp van vrienden die er verstand van hebben en durf ze aan te spreken als je het even niet ziet zitten."

>> Meer lezen over deze inspirerende vrouw? Je leest het in VROUW Magazine

Elke vrijdag VROUW magazine in de bus? Neem dan een (weekend)abonnement op De Telegraaf.

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>