Nieuws
472127
Nieuws

Recept van de dag

Geitenroomkaas met gemarineerde sinaasappel

Appeltjes van oranje.. appeltjes van de bomen, Sinterklaas zal komen. En als de goedheiligman dan komt, eten we deze warme wintergerechten. Met appeltjes van oranje, uiteraard. Zoals deze gemarineerde varkensfilet met sinaasappels.

Benodigdheden

(4 personen)

  1. Voor roomkaas: 200 g geiten-kwark (of andere kwark, minstens 20%)
  2. 150 g crème fraîche
  3. Zout
  4. Voor sinaasappels: 125 ml rode port
  5. 2 el bruine suiker
  6. 1 steranijs
  7. 5 sinaasappels
  8. ± 250 g radicchio
  9. 1 doosje rode Shiso- of Daikon-cress
  10. ½ bosje rode basilicum
  11. Wat peper

Bereiding

  1. Spoel de citroen onder heet water af, rasp de schil fijn. Roer de rasp, kwark en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout.
  2. Doe het mengsel in een met een kaasdoek bedekte zeef en leg de zeef op een kom. Laat uitlekken. Zet een nacht in de koelkast.
  3. Breng port, suiker en steranijs in een kleine pan aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  4. Verwijder de schil en het wit van de sinaasappels en snij de partjes tussen vliesjes uit.
  5. Roer de sinaasappelstukjes en het sap door het portmengsel en laat minstens 30 minuten staan.
  6. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, halveer de krop en snij het hart eruit. Spoel de sla af, sla droog en snij in repen.
  7. Meng de sla en de sinaasappels door de marinade en leg op de bordjes. Schep hierop een lepel van de roomkaas. Garneer met basilicum en de cress, bestrooi met peper.

Bereiding: 45 minuten + nacht in de koelkast

 

Dit recept is van Hollandse Hoogte

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>

 

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd