Nieuws
472575
Nieuws

Zelfmaakmode

Even tussendoor: het opvliegersvest

Er zat even geen schot in de oliebollentrui. De belangrijkste reden? De meneer van Phildar, die er altijd voor zorgt dat ik op tijd de juiste materialen heb om een VROUW-projectje  op poten te zetten,  ging door een zware periode.

Na een kort ziekbed overleed zijn zus. Zo iemand ga je niet aan zijn hoofd zeuren over bollen zwarte glitterwol, daar steek je een kaarsje voor op. En bij dat kaarslicht heb ik dus van allerlei restjes garen een overgangsvest gebreid; een dik en warm winterwolletje dat je even snel aantrekt, overal bij past en het allerbelangrijkste: ook weer heel snel uittrekt als er zich een opvlieger aandient.

Of een hele-dag-bankhangen-en-Netflix-kijken-vest

Dochter, nog lang niet in de overgang, noemt het trouwens een ik-zie-er-niet-uit-want-ik-moet-bijna-ongesteld-worden-vest. Maar wat mij betreft mag je het natuurlijk ook een ik-ga-de-hele-dag-bankhangen-en Netflix-kijken-vest noemen. Voor iedereen die even een tussenprojectje zoekt; het patroon is waanzinnig eenvoudig. Ik heb het vest met 3 draden gebreid: 1 soort geschikt voor naald 6, 2 draden geschikt voor naald 3 /3,5 en gewoon alle kleuren rood, oranje en paars gebruikt die ik kon vinden. Het ding was in één weekend klaar.

Aan de slag!

Achterpand

Patroon achterpand: zet 58 steken op met naald 8, brei 6 naalden boordsteek 1/1. Ga over op naald 12 en meerder in de eerste naald 8 steken. Brei verder in tricotsteek. Minder op 22, 34, 46 en 58 cm aan weerszijden 1 steek. Brei verder tot 63 cm. Kant voor de schouders om de naald 1 x 9 steken en 2 x 8 steken af.

Voorpand

Patroon voorpanden: zet 29 steken op met naald 8, brei 6 naalden boordsteek 1/1. Ga over op naald 12 en meerder in de eerste naald 4 steken. Brei verder in tricotsteek. Minder op 22, 34, 46 en 58 cm aan het begin van het werk 1 steek en op 20, 30, 40, 50 en 60 cm aan het einde van het werk 1 steek (voor de hals). Brei verder tot 63 cm. Kant voor de schouders om de naald 1 x 9 steken en 2 x 8 steken af. Brei het andere pand in spiegelbeeld.

Mouwen

Patroon mouwen: zet 28 steken op met naald 8, brei 6 naalden boordsteek 1/1. Ga verder met naald 12, meerder in de eerste naald 8 steken. Brei verder tot 32 cm, kant de steken af.