Nieuws
472655
Nieuws

Standalone smartwatch voor $200

Het Chinese Omate was één van de eerste fabrikanten die een smartwatch op de markt bracht die niet gekoppeld hoeft te zijn met een smartphone om te kunnen internetten, bellen of appen. Het komt nu met een opvolger die verkrijgbaar is vanaf $199.

door onze redactie

De Omate Rise beschikt over 3G, wifi en bluetooth en draait op Android 5.1 Lollipop. Het toestel verschijnt op zijn vroegst in maart 2016, maar via Indiegogo kan het gadget vanaf 7 december besteld worden. Voor de eerste 500 kopers bedraagt het prijskaartje $199, daarna stijgt de prijs naar $219.

De Rise draait niet op Android Wear, maar op een volledige versie van Android waardoor alle normale apps op de smartwatch kunnen draaien. Het navigeren door apps op een 1,3 inch rond scherm is echter wel veelal een probleem. De Rise kan echter ook ingezet worden als notificatiehorloge door hem te koppelen met smartwatches die draaien op iOS9 of Android 4.4 en hoger.

De behuizing van de Rise is van kunststof. Het slimme klokje draait op een weinig krachtige 1,2 GHz processor en beschikt over 512MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Ook GPS en bewegingssensoren ontbreken niet, zodat het klokje ook als activiteitentracker dienst kan doen. De fabrikant belooft een batterijduur van twee dagen bij normaal gebruik.