Nieuws
472687
Nieuws

Hoe verwissel je de harde schijf van je PlayStation 4?

Spellen worden steeds uitgebreider en nemen dus ook steeds meer ruimte in beslag. Daarom kan het een goed idee zijn om een grotere harde schijf in je PS4 te stoppen zodat je onbezorgd kunt gamen.

Voorbereiding

Zoals altijd wanneer je een harde schijf vervangt, is het van belang dat je eerst een back-up maakt voor het geval er iets misgaat. Je kunt je geïnstalleerde spellen niet back-uppen, maar wel je opgeslagen voortgang.

Stop een USB-drive in de USB-poort van je PS4 en ga op het apparaat naar Instellingen > Beheer van opgeslagen applicatiedata > Opgeslagen data in systeemopslag. Hier krijg je de optie om je data op de USB-drive op te slaan.

De harde schijf die je uit je PS4 gaat halen bevat ook het besturingssysteem waarop het apparaat draait. Als je er dus zomaar een nieuwe harde schijf in zet, zal je PS4 niet werken. Daarom moet je eerst een bootable USB-drive maken waarmee je het besturingssysteem op de nieuwe harde schijf kunt installeren.

Ga op je computer naar deze webpagina en klik bij Updaten onderaan de pagina op Een nieuwe installatie van de systeemsoftware uitvoeren. Hier staat uitgelegd hoe je een bootable USB-drive kunt maken, plus een link naar de nieuwste versie van het besturingssysteem ( PS4UPDATE.PUP genaamd). ="https:>

Om een bootable USB-drive te maken die voor je PS4 werkt, moet je op de USB-drive een map aanmaken met de naam PS4. Maak in die map een submap aan met de naam UPDATE (in hoofdletters). Sla daar het gedownloade PS4UPDATE.PUP bestand in op.

De schijf verwisselen

De PS4 is alleen compatibel met interne 2.5" SATA schijven van maximaal 9,5 mm dik en 160GB aan opslagruimte, dus zorg dat je een geschikte schijf hebt.

Zet je PS4 uit en haal de stroom eraf. Verwijder voor de zekerheid ook alle andere kabels. Open het apparaat door het linker paneel op de bovenkant naar links te schuiven. Je ziet dan de harde schijf zitten. Hij is bedekt door een metalen omhulsel dat los kunt maken door het schroefje links onderaan eruit te halen. Schuif de harde schijf en het metalen omhulsel uit het apparaat, en maak het omhulsel los van de schijf door de vier schroeven langs de randen los te schroeven. ="http:>

Om de nieuwe schijf te plaatsen hoef je alleen maar de bovengenoemde stappen in omgekeerde volgorde te herhalen.

De nieuwe schijf voorbereiden

Nu is het tijd om het besturingssysteem op de nieuwe schijf te installeren. Stop alle kabels weer in de PS4, maar zet hem niet aan. Plug de bootable USB-drive die je eerder gemaakt had in de PS4 terwijl hij uit staat, en houd vervolgens de aan-/uitknop ingedrukt. Het apparaat wordt dan in de veilige modus opgestart.

Gebruik een PS4 controller (die met een kabel is ingeplugd) om PS4 initialiseren (systeemsoftware opnieuw installeren) te selecteren. Verder hoef je alleen maar de instructies op het scherm te volgen.

Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nl