Nieuws/Binnenland

Wisselbaan A1/A6 open

Joop van Houdt / Rijkswaterstaat

Amsterdam - Voor het eerst sinds maanden gaat de wisselbaan op de A1/A6 weer open voor het verkeer. Woensdagmiddag tijdens de spits kunnen de eerste voertuigen er gebruik van maken.

Joop van Houdt / Rijkswaterstaat

„De wisselbaan bestaat uit twee rijstroken en zorgt in de ochtendspits voor een betere doorstroming van het verkeer van Almere (A6) naar Amsterdam (A1) en Schiphol”, zegt Erik Suik van Rijkswaterstaat. „In de avondspits wordt de rijrichting omgedraaid en zijn er voor het verkeer twee extra rijstroken beschikbaar van Amsterdam en Schiphol naar Almere toe.”

In verband met de veiligheid mogen alleen personenauto’s en motoren gebruik maken van de wisselbaan. Suik: „Bussen, vrachtverkeer, motorvoertuigen met aanhanger en transport van gevaarlijke stoffen mogen geen gebruik maken van de wisselbaan. Alleen in geval van calamiteiten of bijvoorbeeld onderhoud kan daarop een uitzondering worden gemaakt.”

In- en uitgangen

De in- en uitgangen van de wisselbaan bij Almere bevinden zich: op de A6 nabij knooppunt Almere Hogering en op de N702 nabij knooppunt Almere Hogering.

De in- en uitgangen van de wisselbaan bij Amsterdam bevinden zich: op de A1 nabij aansluiting Diemen en op de A9 nabij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Lees meer over