Nieuws/Binnenland
475036
Binnenland

Veel lokkertjes voor miljoen vrije kinderen

DEN HAAG - Menige (cultuur)instelling ziet haar kans schoon. Donderdag komt er zomaar een hele extra doelgroep bij voor met name musea: kinderen die niet naar school kunnen als het onderwijzend personeel naar Den Haag trekt voor betere arbeidsvoorwaarden. Het gaat alleen al, naar schatting van de actievoerders, om meer dan een miljoen kinderen. En met de kinderen kun je ook nog eens begeleiders binnen halen.

Het Stedelijk Museum Schiedam wijst op de tentoonstelling Sticky Business - De verleiding van suiker in de kunst. Eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang nodigde bijna twintig kunstenaars uit met een artistieke visie op suiker. Kinderen tot twaalf jaar mogen dit museum altijd al gratis in, maar nu mag er een (groot)ouder gratis mee.

Het Museon in Den Haag is het volgens eigen zeggen helemaal eens met de boze meesters en juffen en ondersteunt de staking door iedereen binnen te laten voor 1 euro.

Tentoonstellingen

Het Limburgs Museum biedt basisscholieren onderdak bij een tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon, terwijl ze ook nog een soort tijdreis kunnen maken. In het Nederlands Watermuseum in Arnhem mogen kinderen shampoo maken en spelen in het waterlab.

Kasteel Hoensbroek en het Thermenmuseum in Heerlen laten kinderen tot en met vijftien jaar gratis binnen.

Korting dierenparken

Apenheul in Apeldoorn geeft donderdag korting op toegangskaartjes en verzorgt speciale rondleidingen voor de scholieren. Ook dierenpark GaiaZoo in Kerkrade en het Dolfinarium in Harderwijk zijn donderdag goedkoper. Pretpark Julianatoren gaat donderdag een extra dag open voor gereduceerd tarief en dat geldt ook voor pretpark Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen.