Nieuws/Binnenland
47599
Binnenland

De ’SaveDrivePod’ is antwoord op wens Melanie Schultz

Smartphonegebruik in auto aan banden gelegd door apparaatje

De ’SaveDrivePod’, een apparaatje ter grootte van een muntje van vijf cent, moet ervoor gaan zorgen dat het smartphonegebruik achter het stuur aan banden wordt gelegd. Verder in het Gesprek van de dag: de bekende boerderij Familie Bofkont is zondagavond in vlammen opgegaan en Talpa, het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol, heeft een tegenbod uitgebracht op Telegraaf Media Groep.

De bekende boerderij Familie Bofkont is in vlammen opgegaan.

De bekende boerderij Familie Bofkont is in vlammen opgegaan.

 • In Amstelveen is de bekende boerderij Familie Bofkont/Het Beloofde Varkensland zondagavond in vlammen opgegaan. Het hoofdgebouw is helemaal uitgebrand. Lees meer.
 • In de Amerikaanse staat Georgia zijn dit weekend veertien mensen om het leven gekomen door langsrazende tornado’s. In Mississippi vielen vier slachtoffers. Lees meer.
 • Dertigduizend Roemenen zijn zondagavond in Boekarest de straat op gegaan om te protesteren tegen plannen van de regering om gevangeniswetten aan te passen. Lees meer.
 • DENK eist geld van Sylvana Simons die de politieke partij eind vorig jaar plotseling verliet. Met het kandidaat-Kamerlid vertrok ook campagneleider Ian van der Kooye. Ook van hem eist DENK schadevergoeding. Lees meer.
 • Het Turkse leger heeft zondag in het noorden van Syrië zeker 65 strijders van Islamitische Staat gedood. Dat melden Turkse militaire autoriteiten maandag. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 • Talpa, het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol, heeft een tegenbod uitgebracht op mediaconcern Telegraaf Media Groep (TMG). Lees meer.
 • De roep om meer huurwoningen voor mensen met een modaal inkomen zwelt aan. Het Planbureau voor de Leefomgeving presenteert vandaag een pakket met vernieuwende ideeën aan minister Blok (Wonen). Lees meer.
 • Bedrijven mogen straks ook een casino starten in Nederland. Een Kamermeerderheid steunt vandaag in een debat het plan om het staatsmonopolie in die sector los te laten. Lees meer.
 • Een apparaatje ter grootte van een muntje van vijf cent moet ervoor gaan zorgen dat het smartphonegebruik achter het stuur aan banden wordt gelegd. Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

Mark Rutte vindt dat mensen maar moeten weggaan als het hun hier in Nederland niet bevalt.

Mark Rutte vindt dat mensen maar moeten weggaan als het hun hier in Nederland niet bevalt.

 • Mensen die het in Nederland niet bevalt moeten weggaan. "Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt?”, dat stelt premier Mark Rutte in een interview. Lees meer.

Wat kan je vandaag volgen?

Het OM laat maandag bewijzen zien en horen van de wijze waarop Volkert van der G. het resocialisatieproces na zijn vrijlating tegenwerkt.

Het OM laat maandag bewijzen zien en horen van de wijze waarop Volkert van der G. het resocialisatieproces na zijn vrijlating tegenwerkt.

 • Het Openbaar Ministerie laat maandagochtend bewijzen zien en horen van de wijze waarop de moordenaar van Pim Fortuyn het resocialisatieproces na zijn vrijlating tegenwerkt. Onze rechtbankverslaggever Saskia Belleman twittert live mee over de zaak. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

Hanny en Ton Veerkamp zijn helemaal ten einde raad.

Hanny en Ton Veerkamp zijn helemaal ten einde raad.

 • Meer dan de helft (65%) van de slachtoffers van verkeersmisdrijven is ontevreden over de straf die de veroorzaker van het ongeluk krijgt van de rechter. In de meeste gevallen komen ze eraf met een taakstraf. Lees meer.
 • De laatste verjaardag van ADÈLE BLOEMENDAAL (84) verliep niet anders dan de laatste, stille dagen van haar vroeger zo roemruchte bestaan. Sinds enkele weken verliet zij haar kamer in het Amsterdamse verzorgingstehuis 'De Flesseman' niet meer, lag zij de hele dag in bed en sliep. Lees meer.
 • Strijdlustig en daarna weer helemaal in de put! Hanny en Ton Veerkamp zijn ten einde raad. Zij moeten met hun woonboot verkassen en gaan voor 151.000 euro het schip in. Lees meer.
 • De lawine die het hotel Rigopiano in het Gran Sasso-gebergte in Italië plat sloeg had een kracht die vergelijkbaar was met die van 4000 stampvolle vrachtwagens. Lees meer.