Nieuws/Binnenland
476219
Binnenland

Dood van Dascha (16) raadsel voor familie

René Graafsma, de vader van de vrijdagavond overleden Dascha Graafsma (16) uit Hollandsche Rading doet een emotionele oproep op Facebook. Ze werd ter hoogte van Hilversum Sportpark geschept door een trein, maar vrienden en familie kunnen niet geloven dat Dascha zelfmoord heeft gepleegd.

In het bericht schrijft René Graafsma dat er tot op de bodem uit moet worden gezocht wat er die nacht is gebeurd tussen 2.00 uur en 5.45 's nachts, toen haar lichaam werd gevonden.

Dascha zou haar vriendinnen hebben gezegd dat ze even ging plassen en is sinds dien niet meer terug gekomen. De drie meiden schakelden de ouders en politie in. Een grote zoekactie eindigde met slecht nieuws: Dascha is ter hoogte van Hilversum Sportpark door een trein geschept en overleden.

'Kan niet'

"De grote vraag is wat er in het genoemde tijdsverloop is gebeurd. Wie haar ook kent stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde. Naast het tijdsverloop zijn er dus de feiten van het barre weer, maar ook haar telefoon is niet meer vindbaar. In de periode is Dascha vele malen gebeld of zijn er anderzins berichten verzonden. Zij bleek of in gesprek of niet bereikbaar", zo schrijft René op Facebook.

De vader van Dascha wil zoveel mogelijk informatie inwinnen over de dood van zijn dochter. Hij meldt dat de politie uitgebreid onderzoek doet.

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));