Nieuws/Binnenland
476382
Binnenland

Kassa: 1400 zorgpolissen

AMSTERDAM - Stop de 'polisjungle'. Deze oproep doen de Consumentenbond en het tv-programma Kassa. Consumenten kunnen kiezen uit meer dan 1400 combinaties van zorgverzekeringen, berekenden de Consumentenbond en Kassa. Maar heel veel mogelijkheden lijken op elkaar of zijn zelfs nagenoeg gelijk, van hetzelfde concern, maar met net een ander etiketje erop. In de uitzending van zaterdagavond wordt aandacht besteed aan de vele zorgpolissen die er zijn.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar in de prijs en de voorwaarden kunnen verzekeraars verschil maken. De prijs kan zelfs tot 20 euro per maand verschillen voor ongeveer hetzelfde aanbod. De Consumentenbond roept verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid op om iets te doen tegen deze 'jungle'. Mensen die het daarmee eens zijn, kunnen de oproep via de site steunen.

De vier grote zorgverzekeraars in Nederland hebben ongeveer 90 procent van de markt in handen. Deze concerns kunnen opereren onder verschillende namen en labels, waardoor het voor consumenten niet meteen duidelijk is welk concern er achter het label zit.