Nieuws
476517
Nieuws

Instagram test accountswitching op Android

MENLO PARK - Instagram gaat gebruikers de mogelijkheid geven om meerdere accounts te gebruiken in de Android-app van de fotodienst. Android Police spotte de functie in de huidige betaversie van de Instagram-app. De nieuwe functionaliteit is vooral handig voor mensen die bijvoorbeeld een privé-account en een zakelijk account op één toestel willen gebruiken.

Volgens de techwebsite is het opmerkelijk dat juist Android-gebruikers als eersten van de nieuwe functie gebruik kunnen maken. Doorgaans krijgt de iOS-app bij veel ontwikkelaars de voorkeur bij de uitrol voor nieuwe functies. Een en ander kan te maken hebben met de verlegde focus van moederbedrijf Facebook. Het sociale netwerk riep collega's onlangs nog op zich meer op Android te storten.

Wie via het betakanaal van Google Play versie 7.12.0 van Instagram binnenhengelt, kan aan de slag met meerdere accounts. Ontwikkelaars van apps als Instwogram, die speciaal gemaakt zijn voor mensen die meerdere Instagram-accounts willen gebruiken, zullen iets minder gelukkig zijn met de ontwikkelingen bij Instagram.