Nieuws
477285
Nieuws

Sterrencast voor Zevende Hemel

De ensemblefilm De Zevende Hemel barst van de sterren. Onder meer Huub Stapel, Henriëtte Tol en Halina Reijn vertolkten een rol in de film die een ode is aan de Nederlandse muziek.

Ook Noortje Herlaar, Tjitske Reidinga, Jan Kooijman, Thomas Acda en Huub van der Lubbe zijn te zien in De zevende hemel. De cast wordt verder aangevuld met Ruben van der Meer, Guy Clemens, Daniel Cornelissen, Roel Dirven en Roosmarijn Luyten.

De zevende hemel gaat over een vrouw (Tol) die ontdekt dat ze doodziek is. Ze wil haar man (Stapel) en kinderen met partners (Kooijman, Herlaar, Reijn, Van der Meer, Acda en Reidinga) voor een laatste keer harmonieus om haar heen hebben. Oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant staan die laatste wens echter in de weg.

Uniek project

De film wordt geregisseerd door Job Gosschalk, een van de makers van Alles is liefde. "Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met De zevende hemel en met dit geweldige team van acteurs", aldus de regisseur. "Het is een uniek project, zoals we dat nog nooit eerder gezien hebben in de Nederlandse film."

Gosschalk verzorgt het script met Tijs van Marle, bekend van Verliefd op Ibiza en Lucia de B.. Ook Elle van Rijn leverde een bijdrage aan het scenario."Al lange tijd wil ik een film maken die een ode is aan de Nederlandse muziek", zegt producent Maarten Swart van Kaap Holland Film. "Ik ben ongelooflijk trots dat we dit met Job Gosschalk en een droomcast mogen waarmaken op het witte doek."

De opnames voor De zevende hemel zijn zaterdag gestart. De film is naar verwachting in het najaar van 2016 in de bioscopen te zien.