Nieuws
477627
Nieuws

Michou Basu blogt...

Loeiende föhns en Adele

In de kamer naast de mijne loeien föhns. Er wordt gelachen, Hello van Adele wordt geïmiteerd. Het is me duidelijk dat een groep vrouwen zich klaar maakt voor het jaarlijkse kappersgala British Hairdressing Awards 2015.

Het evenement wordt in de Ballroom, een geweldig grote zaal van het hotel gehouden. De uitreiking van de kappersprijs is een een ding. Britse kappers staan bekend als de beste ter wereld en dus zijn de verwachtingen groot. Ik vergezel winnaars van de Nederlandse equivalent van de Britse Awards, de Coiffure Awards, dat elk jaar in mei ook een waanzinnige happening is. De dresscode is black tie, wat voor de vrouwen een avondjurk inhoudt en voor mannen een smoking. Later op de avond zal David Walliams, ex van model Lara Stone en presentator van de avond, een winnaar die de dresscode aan zijn laars lapte en plein public een een sneer geven: "Dank dat je de dresscode zo vrij hebt geïnterpreteerd."

 

Mijn haar

Met mijn kleding zat het wel goed, alleen het haar vormde een obstakel. Als niet-kapper begin je toch met een fikse achterstand aan het gala. Want ja, de kapsters hebben allemaal mooi verzorgd haar. Een strakke bob, of lang, tien verschillende kleuren pastel en een losse krul.

Tijdens de prêt-à-porter in The Berkeley bood Hester Wernert van salon Mogeen in Amsterdam wel aan om mijn haar te doen als ik ga trouwen, maar ik heb geen plannen om in het huwelijksbootje te stappen. Maandagavond was ik dus op mezelf aangewezen. Dat betekende geen ingewikkeld opgestoken chic kapsel, maar mijn usual do. Tijdens het gala keek ik mijn ogen uit. Ik zag knalgeel haar, veel pasteltinten weer (net als vorig jaar) en lang haar met nonchalante krullen.

David Walliams

Zoals gezegd babbelde komiek David Walliams de avond aan elkaar. Waarom hij de awards uitreikt? "Allan Carr was druk en Graham Norton was te duur."

 

Vervolgens zei hij dat hij de komende negen uur onze gastheer is, waarmee hij de lange awarduitreiking die geen negen uur maar wel vier uur duurde, op de hak nam. Darren Ambrose werd uitgeroepen tot de beste kapper van Groot-Brittannië. "Terecht", vindt Arjan Bevers, de beste kapper van Nederland. "Erg inspirerend om te zien wat de topkappers maken", liet mijn tafelgenoot weten. "Zelf ben ik bezig om de voorbereidingen te treffen voor de komende Coiffure Awards. Natuurlijk kan je niets maken wat op de Britse inzendingen lijkt. Dat hebben vakgenoten meteen door en je wilt niet als copycat te boek staan. Eigenlijk kijk ik naar de awardsavond om te zien wat ik juist niet moet doen." 

Wat Arjan heeft gemaakt en of hij zich weer Beste Kapper van Nederland mag noemen, weten we op 1 mei 2016. Dan worden de nieuwe prijzen uitgereikt en viert de Coiffure Awards haar 25-jarig jubileum.