Nieuws/Buitenland
478341702
Buitenland

Passagiers in beperking

Italiaanse FlixBus in Lyon gestopt om mogelijke coronabesmetting

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

LYON - Passagiers die maandag vanuit Milaan met een bus in de Franse stad Lyon aankwamen mogen niet uitstappen wegens een mogelijke coronabesmetting. De FlixBus wordt vastgehouden op station Lyon-Perrache nadat de bestuurder in het ziekenhuis was opgenomen met symptomen die lijken op het nieuwe coronavirus, meldden veiligheidsbronnen.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De nieuwssite LyonMag meldt dat de Italiaanse buschauffeur voor tests naar het ziekenhuis moest omdat hij een zware hoest had.

De FlixBus uit Italië mag niet verder en alle passagiers zijn in beperking gesteld, zegt de regionale gezondheidsdienst. De politie plaatste een veiligheidskoord rond de bus op het station en beval de passagiers aan boord te blijven, aldus een woordvoerster van de afdeling openbare veiligheid van de regio Lyon.

Medewerkers zijn ter plaatse om de situatie te beoordelen. De bus stopte eerder in Turijn en Grenoble voordat hij rond 07.00 uur aankwam op station Lyon Perrache. Er werd geen informatie gegeven over het aantal passagiers in de bus. Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije, het centrum van Europa’s grootste uitbraak van het coronavirus.

Mauritius eist quarantaine Italianen

De Afrikaanse eilandrepubliek Mauritius heeft veertig passagiers uit een Italiaans verkeersvliegtuig niet willen toelaten zonder dat ze in quarantaine gingen. Het vliegtuig van Alitalia was met circa driehonderd mensen aan boord naar Mauritius gevlogen. Daar eisten de autoriteiten op de luchthaven dat de mensen die uit de regio’s Lombardije en Veneto kwamen eerst in quarantaine zouden gaan.

Zij weigerden dat en keren in samenwerking met Alitalia en het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken terug naar Italië, berichtte het Italiaanse persbureau ANSA. Volgens de passagiers had niemand aan boord verschijnselen die op het coronavirus kunnen wijzen. In de twee Noord-Italiaanse regio’s is het aantal gevallen opmerkelijk snel gestegen in de afgelopen dagen.

Dodental

In Europa zijn tot dusver 270 gevallen van het nieuwe uit China afkomstige virus geconstateerd, waarvan 224 gevallen in Italië. In dat land zijn zes mensen aan de aandoening bezweken. Verder is er voor zover bekend in Europa alleen in Frankrijk iemand overleden aan het nieuwe virus. In Italië zijn 172 gevallen geconstateerd in Lombardije en 27 in Veneto. De overige gevallen zijn op drie na ook allemaal in het noorden aangetroffen.