Nieuws/Buitenland
47878
Buitenland

Trump verspreidt liedje over prostituees na hack Belg

BRUSSEL - Een Belgische hacker van 21 heeft een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump gemanipuleerd. De kersverse president lijkt nu op Twitter een carnavalsliedje te delen over Russische prostituees.

Inti de Ceukelaire smeed zijn plannetje zondagavond. De hacker vertelt aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws dat hij in alle tweets van Trump naar een link zocht naar een website die niet meer bestond. Uiteindelijk was het raak bij een tweet uit 2012. Trump schreef destijds iets over het National Achievers Congress. De link in de tweet leidde naar een website die niet meer bestond.

De Ceukelaire ontdekte dat hij de domeinnaam voor een tientje kon kopen. „Voor dat bedrag kan je niet sukkelen om een boodschap van de machtigste man ter wereld aan te passen.”

De Belg was in zijn nopjes en liet de link doorverwijzen naar het carnavalslied over prostituees. Bang om bestraft te worden voor zijn stunt, is hij niet. „Ik heb niets strafbaars gedaan. Ik heb gewoon een website gekocht en daar mijn eigen ding mee gedaan.”

Trump heeft nog niet gereageerd. De tweet staat nog altijd op zijn pagina.