Nieuws
478930
Nieuws

Robotkat biedt gezelschap zonder lasten

Speelgoedfabrikant Hasbro komt met een nieuwe robotkat voor eenzame ouderen die graag gezelschap willen van een dier, maar geen zin hebben om de kattenbak te verschonen of haren op te zuigen.

door

Volgens Hasbro heeft de Joy For All robotkat het uiterlijk, gevoel en geluid van echte katten. Zonder het diertje daadwerkelijk getest te hebben, moet ik als kattenbezitter zeggen dat mijn katten er toch een stuk minder creepy en stijf uitzien dan het speelgoedexemplaar.

De interactie heeft de fabrikant zo echt mogelijk gemaakt. Dankzij ingebouwde sensoren voor beweging en aanraking reageert de robotkat zoals echte katten ook doen. Als de linkerwang wordt geaaid, verstopt de kat zijn kop in de handen van zijn mensenvriend en als je in zijn nek kroelt zal hij gaan spinnen. Wanneer je hem lang blijft aaien, zal hij op zijn rug gaan liggen zodat ook zijn buik aan de beurt komt.

Hasbro zegt zich met de nieuwe robotkat ($99) te richten op iedereen van 5 tot 105, maar legt in zijn campagne de nadruk op eenzame ouderen.