Nieuws
479051
Nieuws

Recept | PaTESSerie

Voor de echte chocolade-fans: chocoladethee

Ik maak graag wat lekkers van chocolade, alleen de calorieën houden me tegen. Gelukkig is er een oplossing: chocoladethee! Wél de volle chocoladesmaak, maar niet de calorieën. Wie wil dat nou niet?

Cacaobonen worden in Peru op iedere hoek van de straat verkocht, maar ook in Nederland zijn ze steeds beter verkrijgbaar. Ideaal, aangezien deze rauwe cacao veel beter van smaak is en geen extra toevoegingen bevat. In het Chocolademuseum leerde ik hoe je met deze cacaobonen kunt werken, want het is natuurlijk wel iets anders dan een reep kant en klare chocolade.

Cacaobonen

Cacaobonen moeten eerst geroosterd worden. Poppen ze in de pan? Dan zijn ze klaar! Laat even afkoelen en pel ze dan. Van de doppen zet je heerlijke cacaothee, de bonen zijn erg geschikt voor de welbekende cacaonibs of voor een cacaopasta weer je heerlijke chocolademelk van maakt. Ik geef je vandaag beide recepten!

Cacaothee

 

Ingrediënten

  • Kokend water
  • 1 tl cacaodoppen per kop

Bereidingswijze

Doe de cacaodoppen in een pot thee of in een thee-ei. Giet het water, wat net van de kook af is, in de theepot of glas en laat het 3-5 minuten trekken. Schenk de thee door een thee-zeef in je glas en je heerlijke cacaothee is klaar!

Hete chocolade'melk'

 

Ingrediënten

  • Kokend water
  • Cacaopasta (ca 1 el per glas)
  • Honing
  • Cayennepeper
  • Extra nodig: twee kannen of twee grote glazen

Bereidingswijze

Doe de cacaopasta in een ruim glas of ruime kan en voeg naar smaak een snufje cayennepeper en honing toe. Giet hierop het hete water en schenk de chocoladedrank steeds van de ene kan in de andere kan totdat het licht begint te schuimen en goed gemengd is. Giet je chocoladedrank in een glas, proef of er nog extra peper of honing bij moet en klaar is je traditionele chocoladedrank!

Over PaTESSerie

Dingen lopen altijd anders dan verwacht, ondervond foodblogger Tessa Couperus (41) aan den lijve. Momenteel reist ze al bakkend door Zuid-Amerika op zoek naar de beste ingrediënten voor haar eigen zaak. Recepten die ze tijdens haar reizen tegenkomt, deelt ze op haar blog PaTESSerie.com. En nu ook op VROUW.nl: zodat iedereen kan genieten van deze wereldse heerlijkheden, met vandaag: Arroz con Leche.