Nieuws
479129
Nieuws

Wat staat er deze week in VROUW magazine?

'Mijn verslaafde zoon leeft op straat'

Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 48 terugleest.

''Juist dat simpele is wat ik zo fijn vind aan series''

Helemaal opgaan in het liefdesleven van Lilly en Marshall in How I Met Your Mother, meeleven met de artsen van Grey’s Anatomy of grinniken om die briljante maar ietwat vreemde Bones. Journaliste Rianne Klazinga is zwaar verslaafd, een echte bingewatcher.

“Ik denk dat het juist dat ‘simpele’ is, wat ik zo fijn vind aan series. Na een dag werken, waarop het nieuws en andere serieuzigheid me de hele dag via de krant, Twitter, nieuwssites en pushberichten op mijn telefoon bereikt, ben ik gewoon heel erg toe aan simpel vermaak en niet aan eindeloze politieke discussies over vluchtelingenopvang of diepgravende documentaires over de culturele gebruiken van de inheemse bevolking van zuidoost-Burundi. Nee, ik wil ontspannen. Vermaakt worden. Meegezogen worden in een andere wereld. ”

>> Meer lezen over Rianne en haar serieverslaving? Dat lees je deze week in VROUW Magazine

Renée Soutendijk: "Word ik niet meer gevraagd, dan is dat maar zo"

 

Grande dame van de Nederlandse acteerwereld Renée Soutendijk (58) is binnenkort weer te zien als de ambitieuze Carla in het vijfde seizoen van Moordvrouw. Hoe ver gaat ze zelf voor haar werk en hoe kijkt ze terug op de keuzes die ze heeft gemaakt?

“Actrice zijn is ‘alles of niks’. Als je midden in een productie zit, vergt dat alle aandacht. Vooral een filmproductie, die vrij kort en intens is. In het begin van mijn carrière was ik alleen maar met dat werk bezig. Nu vind ik het prima om naast de opnames ook nog andere leuke dingen te doen: reizen, met mijn kinderen en drie kleinkindjes op pas gaan. Dat is het relaxte van ouder worden.”

>> Het hele interview met Renée Soutendijk lees je in VROUW

"Mijn verslaafde zoon leeft op straat"

De 21-jarige zoon van Anja Baumhor (50) is drugs-, drank- en gokverslaafd. Ze gaf hem de keuze: afkicken of het huis uit. Hij koos het laatste. Sindsdien leeft Jordy op straat en zijn alle pogingen om hem te helpen mislukt. “Soms kwam hij langs en smeekte hij of we hem weer in huis wilden nemen. We hebben veel gesprekken gevoerd om hem te overtuigen af te kicken, maar Jordy zag het probleem niet. Hij was geen junk, vond hij. Hij was juist kwaad op ons dat we hem niet gewoon zijn gang lieten gaan. Soms werd hij zo boos dat hij de lampen van het plafond sloeg en de ramen aan diggelen. We hadden bijna dagelijks de politie aan de deur. Die overtuigde ons dat we hem echt niet opnieuw in huis moesten nemen.”

>> Benieuwd naar Anja's verhaal? Dat lees je deze week in VROUW Magazine

Hilde de Mildt: "Als ik benaderd zou worden om het lijk te spelen in Flikken Maastricht zou ik 'ja' zeggen"

Hilde de Mildt (54) speelde van 1993 tot 1997 Sylvia Merx, de vrouw van Jef Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze is getrouwd met musicus Bert.

“Wat ik niet mis is het bekende Nederlander-gedoe, ik ben blij dat ik weer gewoon dingen kan doen zonder dat mensen me lastigvallen. Maar het acteren, het intens samenwerken en mooie dingen maken… dat soms wel. Af en toe een leuke gastrol in een serie zou ik best leuk vinden. Ik doe er geen moeite voor, daarom gebeurt het niet. Maar als ik benaderd zou worden om het lijk te spelen in Flikken Maastricht zou ik ‘ja’ zeggen.”

>> Meer lezen over Hilde en de andere acteurs van toen?

Elke vrijdag VROUW magazine in de bus? Neem dan een (weekend)abonnement op De Telegraaf.

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>