479329
Nieuws

Reistrend 2016

Spectaculaire wandelroutes wereldwijd

Mensen wijken steeds vaker af ‘van de gebaande paden’ en bezoeken nieuwe afgelegen bestemmingen. Met de huidige technologie wordt dat steeds makkelijker en wordt onze nieuwsgierigheid naar onontdekte gebieden verder gevoed. Doe hier inspiratie op voor de beste en meest indrukwekkende plekken om van de frisse buitenlucht te genieten.

1. Zermatt, Zwitserland

Er zijn meer dan 100 schitterende wandelroutes om en nabij de Matterhorn, wat het tot een van de meest geliefde buitensportbestemmingen van Europa maakt. Hier kan je de berg op met de hoogste kabelbaan van Europa, en op grote hoogten uit volle borst jodelen! Wist je trouwens dat Zermatt ook tot een van de beste skigebieden behoort?

2. Sedona, Arizona, VS

Sedona wordt vooral veel bezocht door mensen die op zoek zijn naar een spirituele ervaring, maar de regio biedt nog veel méér. Het gebied beslaat meer dan 700.000 hectare aan spectaculaire natuur, met wandelroutes voor elk niveau. Volg de kronkelige paden door de weelderig begroeide bossen of bekijk de veelkleurige rotsformaties van dichtbij.

 

3. Zakopane, Polen

Zakopane ligt aan de voet van het majestueuze Tatra-gebergte, waar het landschap een betoverende uitwerking heeft op de bezoekers. Doorgewinterde wandelaars kunnen al hun energie kwijt op de meer dan 250 km aan wandelpaden en ondertussen genieten van het prachtige uitzicht. Blijf onderweg echter op je hoede, want in deze bergen leven onder andere lynxen en beren.

 

4. Marlborough Sounds, Nieuw-Zeeland

De Marlborough Sounds zijn een van de mooiste parels van Nieuw-Zeeland. Hier vind je ontelbare beschutte inhammen, kristalhelder water en baaien met zandstranden. De beroemde Queen Charlotte Track is een wandelroute van 70 km met weinig wandelaars en veel rust.

Wijn en avontuur in Nieuw-Zeeland

5. El Chaltén, Argentinië

Bezoek hét centrum voor actieve wandelvakanties in Argentinië, El Chaltén, en beleef de tijd van je leven. Vanuit deze plaats kun je diverse routes van wereldklasse verkennen en de dag weer in het bergdorp eindigen met een schitterend uitzicht op het UNESCO Werelderfgoed Parque Nacional Los Glaciares.

 

6. Loch Lomond en het Trossachs National Park, Schotland

Adembenemende bergen en weelderig groene dalen zover het oog reikt. Trossachs National Park is zonder twijfel één van Schotlands mooiste schatten. Of je nu gaat voor een rustige wandeling langs het water van een van de 'lochs' of juist voor een stoere klim over de steile bergpaden kiest, dit is dé plek om te genieten van het Schotse buitenleven.

 

7. Rocky Mountains, Canada

Dit is wildernis en natuur op z'n best. De Rockies zijn eigenlijk niet in woorden te beschrijven en dat merk je bij iedere stap van de wandeling. Met zijn turquoise gletsjermeren, afgelegen bergweiden vol wilde bloemenpracht en torenhoge, ruige bergtoppen zijn de Rocky Mountains een plek waar je eigenlijk nooit op uitgekeken raakt.

Treinen dwars door Canada

8. Yangshuo, China

Het levendige Yangshuo is de perfecte uitvalsbasis voor trektochten door het mooie landschap rondom dit kleine dorp. Als je echt buiten de gebaande paden wilt treden, probeer dan de TV Tower Hike, een geheime, lokale wandelroute. Via een verborgen pad eindig je op een hooggelegen uitzichtpunt met het indrukwekkendste panorama van de hele omgeving. Het zicht op de kalksteenrotsen die boven de rivier Li uittorenen maakt de wandeling memorabel.

 

9. Cradle Mountain, Tasmanië

De Overland Track is een de beroemdste 'bush hikes' van Australië en bevindt zich in de Cradle Mountains. Deze wandelroute op het eiland Tasmanië is aangemerkt als UNESCO Werelderfgoed en is een ervaring die iedere wandelaar zou moeten meemaken. Duizenden hikers leggen ieder jaar de 65 km van dit pad af genietend van de ongenaakbare schoonheid van de natuur.

 

10. Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is al vaak verkozen tot één van de mooiste steden ter wereld en biedt vele spectaculaire panorama's. Als je de stad in al haar glorie wilt zien, dan kun je het beste de Leeukop (Lion's Head) beklimmen. Ook een wandeling over de hellingen van de Tafelberg is een lust voor het oog en de stevige klim biedt aan het einde een prachtige verrassing!

Reiskrant over Kaapstad

11. Machu Picchu, Peru

Geen lijstje is compleet zonder een bezoek aan de adembenemende oude Inca-stad Machu Picchu. Een trektocht over het Inca-pad is een onvergetelijke ervaring en mensen van over de hele wereld komen er op af. De route is 43 km lang en biedt schitterende berglandschappen, groene bossen, subtropische oerwouden en Inca-ruïnes.

Bron: Booking.com

Nog meer Hiking Spots!