Nieuws/Binnenland
47966
Binnenland

‘Explosieve stof in box Almere’

ALMERE - UPDATE 20.40 uur De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandagavond een hoeveelheid mogelijk explosieve stof ontdekt in een opslagbox in Almere. Het materieel is meegenomen voor nader onderzoek.

,,Een eerste analyse heeft uitgewezen dat het mogelijk om explosief materiaal gaat”, aldus woordvoerder Dennis Muller van de Koninklijke Marechaussee (KMAR). De KMAR doorzocht de box in een pand van boxen van Allsafe ‘in het kader van een strafrechtelijk onderzoek’. Om wat voor onderzoek het gaat wil de KMAR niet zeggen.

Volgens eerste berichten zouden er ook wapens en munitie zijn ontdekt. Muller ontkent dat. De omgeving van het pand aan de Omroepweg was urenlang afgezet. Ook de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, kwam poolshoogte nemen.

In juli 2015 werd in een opslagruimte in Nieuwegein een enorme wapenvondst gedaan. Destijds werden 36 automatische wapens, 60 pistolen en revolvers en negen handgranaten gevonden. De vondst werd toen bestempeld als 'een van de grootste ooit'. Ook vond de politie een tiental kogelwerende vesten. Na de vondst werden meerdere arrestaties verricht.