Nieuws/Binnenland
479707
Binnenland

NIEUWS

Superjacht wordt hotel

Een jacht van de steenrijke Griekse redersdochter Christina Onassis is omgetoverd tot hotel. De Christina Onassis Yachthotel ligt in Rotterdam.

De metamorfose van het jacht is enkele weken geleden afgerond. Het schip heeft drie niveau's en ligt aangemeerd in de City Marina in Rotterdam. Het 32 meter grote jachthotel is een hommage aan Christina Onassis en werd gebruikt ondermeer gebruikt voor vakanties in de Griekse wateren bij het eiland Skorpios, eigendom van de familie.

Het jacht, van het merk Azimut, voer in Marbella en Monaco. Er zijn waarschijnlijk vele zakelijke miljoenendeals aan boord gesloten.

Christina haar broer Alexander kwam in 1973 om bij een vliegtuigongeluk, waardoor Christina na het overlijden van haar vader in 1975 zijn hele fortuin erfde. Deze erfenis bestond onder andere uit onroerend goed, bedrijven, aandelen, kunst, het privé-eiland Skorpios en een privé-vliegtuig.

Christina Onassis trouwde viermaal. Haar enige kind, Athina Roussel, kreeg ze met de Fransman Thierry Roussel. Deze dochter is nu de erfgename van het Onassis-fortuin. Christina Onassis overleed op slechts 37-jarige leeftijd.

Het jacht in Rotterdam is van het merk Azimut. Door de aankoop van dit jacht door de familie Onassis stond destijds de firma Azimut in een klap wereldwijd op de kaart.