Nieuws/Binnenland
479788
Binnenland

EA wacht succes virtual reality af

Electronic Arts is nog voorzichtig wanneer het aankomt op virtual reality (vr). Men wacht eerst af of de vr-brillen een succes worden. Dat laat de financiële topman Blake Jorgensen weten tijdens de UBS Global Technology Conference. Hij denkt dat het nog vijf jaar zal duren voordat het aanslaat als gameaccessoire.

"Er zijn nog steeds veel uitdagingen en ik denk dat de grootste uitdaging de grootte van de markt is. We maken geen games meer voor de Wii, Wii U en Vita omdat die markten te klein zijn. Dus het draait vooral om de grootte," aldus Jorgensen.

"Als één van de grootste gamesuitgevers krijgen we veel fabrikanten over de vloer die ons hun apparatuur aanprijzen en ons ontwikkelsets geven om er software voor te maken. Dus we gaan games uitbrengen voor verschillende apparaten, maar we wachten echt om te zien hoe groot de markt wordt."

Jorgensen verwacht dat het nog wel een aantal jaren duurt voordat virtual reality volwassen wordt. "Ik denk dat het de realiteit is dat de komende één tot drie jaar het tijd zal kosten om als markt te groeien en je ziet waarschijnlijk eerst alternatieve manieren voor gebruik voordat het echt iets voor gaming wordt. Op langer termijn, vijf jaar en verder, denk ik zeker dat er een markt zal zijn en dat het een andere spannende manier wordt om van gamen te genieten."