Nieuws
479802
Nieuws

Trouwtips

Hoe ga je om met klachten van gasten op je bruiloft?

Wij Nederlanders zijn goed in klagen. Ook op je bruiloft ontkom je daarom niet aan klachten. Niet leuk, maar er zijn manieren om ermee om te gaan. Trouwexpert Sarah Glasbergen heeft de meestvoorkomende klachten van bruiloftsgasten op een rij gezet en vertelt je hoe je ze kunt voorkomen.

1. 'De datum was onhandig'

Je kunt natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen. Zorg ervoor dat je de datum afstemt met de personen die je sowieso op je bruiloft wilt hebben, zoals je naaste familie en goede vrienden. Zij zijn tenslotte de belangrijkste mensen in je leven. Het zou zonde zijn als zij er niet bij kunnen zijn.

2. 'Er zat erg veel tijd tussen de ceremonie en de receptie'

Probeer goed te plannen! Vaak zit er tussen de ceremonie en de receptie een gat. Zorg bijvoorbeeld voor een gezellige wachtruimte met loungehoek. Laat de catering kleine snacks serveren of serveer jullie favoriete cocktails tijdens een cocktail hour.

--

Lees ook het vorige artikel van Sarah Glasbergen: Hoe houd je de perfecte toepsraak op een bruiloft?

--

3. 'Ik zat met vreemden aan een tafel'

Zelf vind je het ook niet leuk om een hele avond met vreemden aan een tafel te zitten. Probeer je daarom in te leven in de gasten. Houd de gasten die samen naar je bruiloft komen bijvoorbeeld bij elkaar. Dan hebben ze in ieder geval elkaar nog om mee te praten. Probeer daarnaast om gasten met bijvoorbeeld dezelfde interesses bij elkaar te plaatsen.

4. 'Er waren erg veel speeches'

Speeches op een bruiloft zijn vaak lang en persoonlijk. Veel gasten hebben geen idee waar het over gaat en vinden het daardoor al snel saai. Zorg ervoor dat de sprekers een tijdslimiet krijgen. Zo kunnen er toch speeches worden gehouden op je bruiloft, maar heb je zelf in de hand hoe lang deze duren.

5. 'Ik heb de bruid niet eens gesproken'

Vaak heb je het zelf zo druk tijdens je bruiloft, dat je maar de helft van je gasten hebt gezien. Een lange felicitatierij is inmiddels ook niet echt meer van deze tijd, omdat dit te veel tijd in beslag neemt. Een leuk alternatief is om als bruid alle tafels langs te gaan. Zo kun je iedereen persoonlijk spreken en kun je tegelijkertijd de huwelijksbedankjes uitdelen.

 

Sarah Glasbergen

is oprichtster van de trouwsite ThePerfectWedding.nl. Zij geeft tips, adviezen en leuke ideetjes voor het plannen van je bruiloft. Kijk voor een volledig overzicht van haar trouwtips en adviezen op de pagina Trouwen.

Heb jij een vraag voor Sarah? Stel die dan via oproep@vrouw.nl!