Nieuws/Binnenland
480134
Binnenland

Records voor Fallout 4

Fallout 4 haalt recordverkopen in (online) winkels. Dart meldt Bethesda. De game werd op 10 november wereldwijd gelanceerd met ongeveer 12 miljoen stuks, goed voor een omzet van $750 miljoen, om aan de vraag te kunnen voldoen. De collector's edition, de Fallout 4 Pip-Boy Edition, was binnen enkele uren uitverkocht.

Hoewel er geen specifieke verkoopcijfers zijn, hebben retailers Bethesda, naar eigen zeggen, op de hoogte gesteld van de enorme vraag naar Fallout 4. Ook digitaal zouden er records gebroken zijn. Op Steam is Fallout 4 met 470.000 spelers momenteel de nummer één game die op hetzelfde moment gespeeld wordt.

"We zijn enorm trots op game director Todd Howard en zijn ervaren team van ontwikkelaars voor hun talent en toewijding bij het maken van deze game," aldus Bethesda-president Vlatko Andonov. "Fallout 4 is een meesterwerk op het vlak van game-ontwikkeling en storytelling, en een werkstuk dat fans honderden uren plezier zal bieden terwijl ze deze prachtig geschapen wereld verkennen."