Nieuws/Nieuws

Herkenbaar

Dé sinterklaasproblemen die iedere ouder herkent

Door door Eline Doldersum

De Sint isweer in het land! Waar kinderen zich alleen maar druk maken om de Sint en het samenstellen van een - zo lang mogelijke - verlanglijst, hebben ouders véél meer aan hun hoofd tijdens dit jaarlijkse kinderfeest. Herkenbaar?

1. Prangende vragen

De laptop openklappen en zien dat ze Google om hulp heeft gevraagd: 'Wat moet je doen als je weet dat Sinterklaas niet bestaat?'. Hoog tijd voor hét gesprek.

2. Hij bestaat wél

Of denken dat ze inmiddels niet meer gelooft in de Sint en zijn pietenmannen en haar heel voorzichtig hét grote nieuws onthullen. Om vervolgens de rest van de dag door te brengen met een ontroostbaar kind die je uitmaakt voor leugenaar. Foutje.

3. Verstoppertje

Alvast schoencadeautjes inslaan om daarna bijna een uur door huis te wandelen om dé perfecte verstopplek te vinden.

---Lees ook: Sinterklaasleugens die iedere ouder vertelt---

4.  Gevonden

En vervolgens je 5-jarige vanuit de kelder horen roepen: 'Mama, voor wie zijn de cadeautjes die tussen de bruine bonen staan?'

5. Moeilijke vragen

Geconfronteerd worden met een stortvloed aan vragen. 'Mama, hoe kan het dat Sinterklaas zo oud wordt?', 'Waarom moet ik iedere dag iets anders aan terwijl Sinterklaas altijd hetzelfde draagt?', 'Heeft Sinterklaas geen voor- of achternaam?' 'Waarom komt hij niet gewoon met het vliegtuig?' Ehm tja ...

6. Mensen continue de mond snoeren

'Nee, natuurlijk is ome Wim geen Sinterklaas. Tante Annie wilde mama alleen maar voor de gek houden.'

---Open brief: 'Over tien jaar vieren we geen Sinterklaas meer'---

7. Sinterklaas

Weten dat je deze wit bebaarde man de komende weken vaker gaat zien dan je eigen partner. Denk aan de Sinterklaasjournaals, Sinterklaasprogramma's, Sinterklaasbioscoopfilms. Moeten we nog doorgaan?

Hebben jullie nog aanvullingen? Deel ze dan vooral hieronder met ons. Wij zijn heel benieuwd!