Nieuws
480472
Nieuws

Hoe date ik het ook alweer?

Zijn vrouw is op de hoogte van zijn buitenechtelijke avontuurtjes

Tja… hoe vertel ik dit nu weer? Het gaat namelijk over kale kiwi’s. En daarmee refereer ik niet aan de fruitsoort, maar aan glad geschoren herentestikels. Ik hoop dat je er nog bent, dat je desondanks toch doorleest, want geloof mij: dit is net zo bizar voor mij als het wellicht voor jou is.

Het begin: een diner met een lieve, maar uiterst rebelse vriendin in een warme en gezellige brasserie. 'Zeg Pat, die blogs van jou, zijn die niet een beetje truttig? Ze zijn wel heel erg braaf, hoor!’

Ik zucht gelaten, want wat zij truttig noemt, vind ik al enerverend genoeg. Ik zit immers op date 15, heb complete liefdesgeschiedenissen van onbekenden toegestuurd gekregen en tijdens de laatste date moest de heer zo huilen dat ik het serieus overwoog om mijn regenjas maar aan te trekken. Een ontroostbare, snotterende, lieve man op een verlaten parkeerterrein, die met zijn volle gewicht op mijn schouders het verdriet uitgierde omdat zijn vrouw lesbisch was geworden.

'Hoe bedoel je truttig?', informeer ik maar voorzichtig. 'Nou, ik date op Second Love.' 'Hoe bedoel je? Dat is toch voor getrouwde stellen die vreemd willen gaan?', vraag ik enigszins verontrust.

'Pat, doe niet zo dom. De meeste mannen op datingssites zijn getrouwd, of nog niet los van hun ex, of op zoek naar avontuurtjes en dat geneuzel met eerst een horde mailtjes was ik zat. Nu weet ik dat ik een man ontmoet die net als ik zo snel mogelijk de koffer in wil duiken. Helder en duidelijk, toch?’ 

'Oh...', zeg ik. Ik ben niet snel sprakeloos maar nu even wel. 'Kijk, wat er mis is met die blogs van jou is dat je heel veel woorden nodig hebt voor waar het uiteindelijk écht om draait. Man zoekt vrouw, vrouw zoekt vrouw, man zoekt man: voor seks!'

Ik loop naar het toilet en terwijl ik mijn handen was, bedenk ik dat ik er van alles van vind, maar haar eerlijkheid bewonder.

Bij terugkomst zitten er twee heren aan tafel. Ik lees direct in de stoute ogen van mijn vriendin dat ze dit feilloos heeft voorbereid. Zij stelt mij voor, legt uit dat ik een blog schrijf en dat het voor mij een prima gelegenheid is om ook eens de echte verhalen te horen.

'Nou', zeg ik dapper. 'Vertel het mij maar. Wat is er zo leuk aan Second Love?'

Eén van de heren pakt mijn hand en houdt hem langer vast dan nodig. Ik trek mijn hand terug, want ik zie een gouden trouwring, een te grote stropdas en ruik te veel aftershave. In zijn mond woont een sprankelend fietsenrek dat hij overduidelijk onlangs heeft laten aanmeten, maar waar hij kennelijk onvoldoende geld voor had om compleet te voltooien.

Met zijn 'Garfield smile' lacht hij mij vrolijk toe en vertelt openlijk over het feit dat zijn vrouw op de hoogte is, zelf ook date, en dat het heel bevorderlijk is voor hun seksleven, want in bed delen ze hun ervaringen. Hij babbelt vrolijk door. Leeftijd doet er niet zo toe voor hem, hij vindt oudere vrouwen (dat ben ik dus) net zo spannend als jonger geparfumeerd wild, maar wel met één restrictie: ze moeten wel een kale poes hebben, anders knapt hij af.

'Ik heb namelijk kale kiwi’s', vertelt hij stoer. 'Sorry', zeg ik, 'kale kiwi’s? Wat bedoel je daarmee?’ Het gezelschap gaat plat van het lachen. 'Zie je nou wel, je bent een trut',  zegt mijn lieftallige vriendin.

Klaar. Ik ben klaar met deze onzin. Met een geschokt hart zit ik in de auto. Thuis zit onverwachts zoonlief op de bank: 'Leuke avond gehad, mam?’

'Zeg, schat, weet jij wat kale kiwi’s zijn?' Hij kijkt gechoqueerd: 'Mam…'

Ik ga maar naar bed met een stichtelijk boek. Beneden hoor ik hem zingen: 'I'm too sexy for my hair…' 

Morgen maar weer een dag.

Volgende week zaterdag lees je in aflevering 6 meer over Patty's avonturen op de datingmarkt.

Over Hoe date ik het ook alweer?

Patty Harpenau, coach en auteur, gaat voor VROUW op datingavontuur. In de gloednieuwe blog ‘Hoe date ik het ook alweer?’ kruipt ze in de huid van Share Vrolijk, een vrouw van 57 jaar die dol is op vissen, koken en lezen. En natuurlijk op zoek is naar de ware liefde...