Nieuws
480528
Nieuws

Zzp'ers sparen 36 miljard

Zzp´ers hebben bij elkaar zo´n 36 miljard euro op de bank staan voor financiële tegenslagen. Negen op de tien zelfstandigen zonder personeel heeft een buffer van gemiddeld 39.600 euro

Dat komt neer op meer dan een miljoen zzp´ers dat een appeltje voor de dorst heeft, meldt ZZP Barometer naar aanleiding van onderzoek onder 946 zzp´ers in samenwerking Knab.

Pensioen

Het gezamenlijke spaarsaldo wijkt niet veel af van wat Nederlandse gezinnen hebben opgepot, namelijk 43000 euro. Deze gezinnen hebben echter ook nog een pensioen, iets wat bij zzp´ers nogal eens ontbreekt.

Een op de tien zzp´ers heeft geen enkele buffer, terwijl een op de zes over meer dan ton beschikt. Gemiddeld kunnen zzp´ers het 12 maanden uithouden, terwijl drie op de tien zzp´ers een buffer voor 3 maanden heeft.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

“De periode die de zzp’er dankzij een buffer kan overbruggen, kan bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering ingesteld worden als eigen risico. Daardoor kunnen de kosten per maand omlaag en wordt deze beter betaalbaar voor de zzp’er,” merkt Oskar Barendse van Knab op.