Nieuws/Binnenland
480536
Binnenland

Burgers en ME zoeken naar vermiste Anne

ZEIST - UPDATE - Ongeveer veertig ME’ers zijn woensdag aan het eind van de middag mee gaan zoeken naar Anne Faber (25) uit Utrecht, die al sinds vrijdag wordt vermist. Ook burgers zijn het gebied in gegaan om te helpen.

Onze verslaggever John Maes was woensdag bij de zoekactie aanwezig, lees zijn tweets terug onderaan dit artikel.

De ME’ers kammen nogmaals het bosgebied in Huis ter Heide uit waar woensdag al de hele dag door forensisch rechercheurs van de politie is gezocht. „We willen zeker weten dat er niks over het hoofd is gezien”, aldus een woordvoerster van de politie.

Tactisch overleg tussen hondengeleiders over wie welk pad neemt.

Tactisch overleg tussen hondengeleiders over wie welk pad neemt.

Woensdag zocht de politie ook langs een fietspad in het naburige Den Dolder. Het is de bedoeling om nog verder te zoeken in en rond het gebied.

Kleding

In het bos is dinsdag kleding gevonden, die zeer waarschijnlijk van Faber is. Woensdag was daar volgens de politie nog geen absolute zekerheid over, maar de vondst was voldoende reden om het bosgebied af te grendelen voor nader speurwerk.

De politie heeft onder meer een paardenwei met allerlei apparatuur nauwkeurig in beeld gebracht. Een aangrenzend Defensieterrein is bestudeerd met camerabeelden.

Fietspad

Door het bos loopt een fietspad dat volgens omwonenden heel veel wordt gebruikt om van Bilthoven naar Zeist te fietsen. Het pad is vanaf de weg nauwelijks zichtbaar. Het maakt ook deel uit van een fietsroute die Faber mogelijk heeft gevolgd. Speurhonden hebben woensdag in het bos en langs het fietspad gezocht. Daarbij zouden sporen zijn gevonden die aanleiding waren om ook in Den Dolder te zoeken.

De route die Anne Faber fietste.

De route die Anne Faber fietste.

Bezorgde burgers hebben woensdag ook meegezocht langs de drukbereden Amersfoortseweg bij Zeist. De politie is volgens de woordvoerster blij met alle hulp, maar vraagt wel dringend om niet op eigen houtje het bos in te trekken. Dat zou mogelijke sporen kunnen vernielen. Ook wil de politie nog steeds graag beelden hebben van bewakingcamera’s aan de kapitale panden rondom het bos.

Mensen melden zich spontaan bij de politie met tips.

Mensen melden zich spontaan bij de politie met tips.

Een buurtbewoner liet woensdag al weten dat hij de behoefte voelt om ook iets te doen. Bekijk de video.

De familie van de vermiste vrouw heeft de politie woensdag in een verklaring bedankt voor het ’harde werken’. Ook de familie deed een oproep voor camerabeelden.

Klik hier voor de complete tijdlijn van verslaggever John Maes.