Nieuws/Buitenland
480562
Buitenland

Geen immuniteit voor Venezolaanse neven

WASHINGTON - De twee familieleden van de Venezolaanse president Nicolas Maduro die deze week zijn aangehouden wegens drugssmokkel en overgebracht naar de VS, genieten geen diplomatieke immuniteit. Dat zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

Volgens de woordvoerder is de aanklacht tegen twee neven van Maduro's vrouw "strikt een zaak van rechtshandhaving" en is daarover contact geweest met de Venezolaanse consul-generaal. "Wij geloven niet dat deze personen diplomatiek onschendbaar zijn", aldus de woordvoerder.

De 30-jarige Franqui Francisco Flores de Freitas en de 29-jarige Efrain Antonio Campo Flores zijn volgens de Amerikaanse justitie betrokken bij het vervoer van drugs van Venezuela, via Honduras naar de Verenigde Staten. De Verenigde Staten kondigden eerder dit jaar al aan dat het duo werd verdacht en dat een onderzoek was gestart. De daadwerkelijke aanhouding en voorgeleiding aan een rechter in New York, werd door Venezuela afgedaan als "een imperialistische aanval".