Nieuws/Buitenland
480593
Buitenland

Rusland stopt vluchten Egypt Air

MOSKOU - De Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia staat vanaf 14 november geen vluchten uit Egypte van de luchtvaartmaatschappij Egypt Air naar Rusland meer toe. Dit heeft de autoriteit vrijdag bekendgemaakt, meldde persbureau Interfax. Er zou bij Egypt Air onvoldoende aandacht voor de veiligheid zijn.

Egypt Air is een staatsbedrijf. De Russische tegenhanger Aeroflot heeft vrijdag laten weten dat niet meer op Egypte wordt gevlogen van 1 december tot 27 maart volgend jaar.

Zaterdag 31 oktober stortte een Russische Airbus A321 kort na vertrek uit de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh neer in de Sinaï, in het noordoosten van Egypte. Het is waarschijnlijk een bomaanslag geweest. Alle 224 inzittenden, voornamelijk Russische toeristen, kwamen om het leven.

Aanvankelijk leek Rusland niet aan een bomaanslag te denken, maar de zorgen over terrorisme zijn bij Rosaviatsia en andere Russische autoriteiten sterk toegenomen. Rusland vreest dat het nog meer dan voorheen doelwit is van soennitische extremisten, onder wie strijders die Rusland sinds eind september in Syrië op grote schaal bombardeert.