Nieuws/Buitenland
480640
Buitenland

Zeven babylijkjes gevonden in Duits huis

WALLENFELS - In een huis in het Duitse Wallenfels (Beieren) is vrijdagmiddag opnieuw een babylijkje gevonden. Het aantal ontdekte babylichaampjes komt daarmee op acht, aldus de politie. De politie is op zoek naar de 45-jarige bewoonster van het huis. Zij is mogelijk de moeder van de baby's.

Een arts ging donderdagavond een kijkje nemen na een noodoproep vanuit de woning. Buurtbewoners hadden de hulpdiensten gebeld nadat ze de lijkjes hadden gevonden. De dode baby's zijn meegenomen voor verder onderzoek. Dat moet onder meer uitwijzen hoelang de zuigelingen al dood waren en hoe ze zijn gestorven. De uitslag van de sectie wordt begin volgende week verwacht.

De vrouw, Andrea G., woonde al achttien jaar in het huis in Wallenfels, met haar man en drie kinderen van 12 en 13 jaar. De Duitse krant Bild schrijft dat de vrouw in september is vertrokken na een ruzie met haar man. Ze zou meermalen in dronken toestand hebben gezegd dat ze kinderlijkjes in het huis had verborgen.

Woensdag werd in de stad Landshut (Beieren) ook al een babylijkje gevonden. Het was verpakt in een plastic zak en lag in de kofferbak van een auto. De 22-jarige eigenares van de auto zou het kind na de geboorte hebben gedood en hebben verborgen. Het lichaam werd door de vader van de vrouw ontdekt.