Nieuws/Binnenland
480685
Binnenland

BOOTTEST SUPER LAUWERSMEER 48 EVOLVE OC

Durf te leven

Super Lauwersmeer uit het noorden van Friesland heeft in een paar jaar tijd haar modellengamma enorm gemoderniseerd. Zo is ook de Evolve ontstaan, twee modellen moderne motorjachten, waarvan de 48 OC genomineerd is voor zowel de Europese als de HISWA boot van het Jaar  prijs.

Het opvallende moderne interieurontwerp van de Evolve komt van de tekentafel van de gelauwerde jachtarchitect Arnold de Ruijter. Hij maakte met dit ontwerp een duidelijk statement: 'Durf te leven'. Zijn visie sluit naadloos aan op die van de werf. "We bouwen geen boot voor de klant, maar met de klant." Met een prijs van 7 ton mag je wel wat verwachten. Het resultaat is dan ook subliem.

Samensmelting

De Evolve is geëvolueerd uit de klassieke ontwerpen van de kotter en kruiser. De samensmelting is ondergebracht in een fraai geconstrueerde multiknikspant romp met waaiersteven.  Opvallend is het verhoogde dek rondom de open kuip, waarbij  opbergruimte verkozen is boven doorloop mogelijkheid. De kajuitopbouw is mooi. De navigatiemast en het 'petje' boven de voorruit geven de boot een stoere, maar elegante uitstraling. En het interieur wordt geheel samen met de klant vormgegeven.

Schuifpui

Het grotendeels gelijkvloerse interieur van de testboot is met een schuifpui gescheiden van de fenomenale open kuip. In de salon is gekozen voor zit- en kookmogelijkheden aan bakboord. Aan stuurboord vind je een comfortabele stuurplek met geweldig uitzicht. Werkelijk briljant is het kleine ronde hoekraam. Een paar treetjes lager is een zitje waar je voldoende licht hebt om onbespied een boek te kunnen lezen. De kinderhut wordt gekenmerkt door opvallende lage bedden in de vloer. Douche en toiletruimte zijn gescheiden. Alles is perfect afgewerkt en de materiaalkeuze is in volstrekte harmonie met het moderne design.

Voorbeeldig

Onder de salonvloer is een lage motorruimte waarin alle techniek voorbeeldig is geïnstalleerd. Je vindt er onder meer een 150 pk Iveco diesel, een grote generator, een hydraulisch systeem voor onder meer boeg- en hekschroef en het geavanceerde Rotorswing stabilisatie systeem.  De vele back-up voorzieningen maken dat technische storingen vrijwel uitgesloten of direct te verhelpen zijn.

Met lef ontworpen

De Evolve stuurt, ondanks dat het stuur vrij laag is geplaatst, heerlijk. Het uitzicht is goed, de boeg snijdt als een mes door de golven en het anti roll systeem maakt dat de boot als een huis op het water ligt. De topsnelheid ligt op 8,6 knopen en het geluidsniveau is goed. Dit is een voorbeeld van een veelzijdig jacht dat met lef is ontworpen en met ambachtelijke passie gebouwd.

Cijfer: 8,8

Scorebord:

Constructie                                      ****Comfort & Ruimte                          *****Ergonomie                                       ****Afwerking                                         ****Vaareigenschappen                       ****Prijs / Kwaliteit                                ***

 

Technische Specificaties Super Lauwersmeer 48 Evolve OC

SpecificatiesLengteBreedteDiepgangDoorvaarhoogteWaterverplaatsingCE categorieMotorisering

:::::::

14,60 m4,50 m1,20 m2,80 m22 tonBIveco 150 pk 6 cilinder diesel

Prijs: vanaf €710.000

www.superlauwersmeer.nl