Nieuws/Binnenland
480691
Binnenland

Star Fox krijgt nieuwe datum

Nintendo tijdens een nieuwe Nintendo Direct bekendgemaakt dat Star Fox Zero in april zal verschijnen voor de Wii U. Daarnaast wordt Cloud uit Final Fantasy VII als vechter toegevoegd aan Super Smash Bros. for Wii U en 3DS en verschijnen er begin 2016 nog vier amiibo van Animal Crossing.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, eerder al verschenen voor de Wii en GameCube, komt uit op 4 maart in een bundel voor de Wii U met een nieuw amiibo-figuurtje, gebaseerd op Wolf-Link en Midna, en de officiële soundtrack. Hyrule Warriors: Legends, de 3DS-versie van Hyrule Warriors, zal op 25 maart verschijnen in een speciale bundel met een kompashorloge.

Rpg-liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de 3DS. Van Fire Emblem Fates verschijnen in 2016 drie verschillende games die elk hun eigen verhaallijn hebben. Als je een van de twee hoofdgames - Fire Emblem Fates: Birthright of Fire Emblem Fates: Conquest - koopt in de winkel of de Nintendo eShop, kan de downloadversie van de andere game aanschaffen met korting. Fire Emblem Fates: Revelation is straks alleen verkrijgbaar als downloadgame.

Bravely Second: End Layer, het vervolg op Bravely Default, komt uit in het eerste kwartaal van 2016 uit. Final Fantasy Explorers verschijnt op 29 januari. Als laatste brengt Square Enix volgend jaar ook Dragon Quest VII: Fragments Of The Forgotten Past en Dragon Quest VIII: Journey Of The Cursed King ook naar de handheld.

Pokémon werd ook niet vergeten door Nintendo. Zo verschijnen op 27 februari de drie originele games (Pokémon Red Version, Pokémon Blue Version en Pokémon Yellow Version) in de Nintendo eShop. Pokémon Super Mystery Dungeon wordt op 19 februari uitgebracht voor de 3DS. De vechtgame Pokkén Tournament van Bandai Namco staat in de lente gepland voor de Wii U.