Nieuws
480704
Nieuws

Europees goud voor Limburgs biertje

Gouverneur Blond van de Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer is onderscheiden met een gouden ster tijdens de European Beer Star-competitie. De prestigieuze titel werd aan het speciaalbiertje toegekend in de categorie Belgian style Blond Ale.

Tijdens de twaalfde editie van de competitie in het Duitse Neurenberg proefde de jury - bestaande uit 115 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners uit 27 landen - in totaal 1957 biertjes uit 45 landen. In alle 55 categorieën werd vervolgens een een gouden, zilveren en bronzen ster toegekend.

Nederlandse prijswinnaars

Gouveneur Blond was niet het enige Nederlandse biertje dat dit jaar een gouden status kreeg; in de categorie German style Light Beer kwam Heineken Light als lekkerste uit de bus.

Verder werden er onderscheidingen toegewezen aan La Trappe Blond van Bierbrouwerij de Koningshoeve uit Berkel-Enschot (zilver in de categorie Belgian style Blond Ale), Gulpener Wintervrund van de Gulpener Bierbrouwerij (brons in de categorie Scotch Ale), Koning Honing van de Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Bierbrouwers uit Purmerend en Budels Honing van de Budelse Brouwerij (zilver en brons in de categorie Speciality Honey Beer).