Nieuws
480743
Nieuws

Positief nieuws

In deze slapende vrouw schuilt een superheldin

Je maakt lange dagen, maakt de meest heftige dingen mee en de mensen waarmee je werkt zijn niet altijd aardig. Werken in de zorg valt niet mee, daar weet deze man alles van. Speciaal voor zijn vrouw schrijft hij deze bijzonder liefdevolle brief.

"Dit is mijn vrouw Rayena, die een middagdutje doet. Over een uur zal ze wakker worden, haar werkkleding aantrekken en zich opmaken voor een lange werkdag. Ze verzamelt de spullen die ze nodig heeft en doet in hoog tempo haar haar en make-up.

Ze zal klagen dat ze er vreselijk uitziet. Ik zal het ontkennen en haar een kop koffie geven. Die kop koffie zal ze opdrinken terwijl ze op de bank zit met haar benen gekruist en vrolijk met onze peuter speelt.

Ze zal wazig voor zich uit kijken terwijl ik tegen haar praat. Met haar gedachten bij de zware dienst die haar te wachten staat. Ze denkt dat ik het niet zie.

Ze zal de baby een kus geven, mij een kus geven en vertrekken om de rest van de dag te zorgen voor de mensen die zojuist de ergste dag van hun leven hebben meegemaakt.

Auto-ongelukken, schotwonden, explosies, brandwonden. Professionals, verslaafden, prostituees, moeders, vaders, zoons, dochter en families. Het maakt niet uit wat er met je is gebeurd of wie je bent. Ze zal voor je zorgen. Veertien uur later zal ze thuiskomen. De schoenen uitdoen waarmee ze door bloed, tranen en vuur heeft gelopen.

Soms wil ze er niet over praten en soms kan ze niet wachten om haar verhaal te vertellen. Soms lacht ze en soms huilt ze. Maar wat er ook gebeurt, ze zal altijd weer op tijd zijn voor haar volgende dienst.

Mijn vrouw is een trauma-arts. Mijn vrouw is een held.”