Nieuws
480782
Nieuws

Nieuwe Hunger Games-film breekt record

Mockingjay Part 2, gaat in 131 bioscoopzalen in 118 theaters draaien. Nog nooit kreeg een Hunger Games-film zo'n grote release in Nederland.

De nieuwe Hunger Games-film, Mockingjay Part 2, is vanaf volgende week in 131 bioscoopzalen in 118 theaters te zien. Nog nooit kreeg een Hunger Games-film zo'n grote release in Nederland, maakte distributeur Independent Films vrijdag bekend. In 96 bioscopen vindt voorafgaand aan de premiere een grote marathon van meerdere delen plaats; 29 theaters vertonen zelfs alle vier de films achter elkaar.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen. De film, gebaseerd op de boeken van schrijfster Suzanne Collins, vertelt over jongeren die in een apocalyptische toekomst onder leiding van heldin Katniss (Jennifer Lawrence) in opstand komen tegen de dictator Snow (Donald Sutherland). Van de boeken zijn vele tientallen miljoenen exemplaren verkocht en ook de films zijn wereldwijd een grote hit. Hunger Games: Mockingjay Part 2 is bovendien de laatste film waarin acteur Philip Seymour Hoffman te zien is. De acteur overleed vorige jaar aan een overdosis drugs. Hoffman vertolkt in de film de rol van verzetsheld Plutach Heavensbee.