Nieuws
480824
Nieuws

Nieuwe Nest ondersteunt OpenTherm

Nest introduceert zijn derde generatie zelflerende thermostaat. Naast een nieuw design biedt het nieuwe apparaat ondersteuning voor OpenTherm, een technologie die er voor zorgt dat de temperatuur van de ketel minder schommelt waardoor op de stookkosten wordt bespaard.

Zo'n 75 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een OpenTherm ketel. Een van de meest gehoorde kritieken op de Nest thermostaat was dan ook dat het geen ondersteuning bood voor deze technologie.

Ook voor bezitters van een boiler heeft de nieuwe Nest een handige functie. Gebruikers kunnen op afstand via hun mobiele telefoon de temperatuur van het water en opwarmschema instellen. Wanneer je vergeten bent de boiler uit te schakelen als je op vakantie bent, kun je dat via de Nest app doen.

Het nieuwe model is net zo groot als zijn voorganger, alleen is het scherm 40 procent groter en heeft het een scherpere resolutie (480x480). Daarnaast is de bewegingssensor verbetert waardoor het scherm aanspringt zodra deze beweging constateert. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze de gewenste temperatuur in beeld willen hebben of de tijd. Er kan gekozen worden voor een analoge of digitale klok.

De nieuwe Nest is verkrijgbaar vanaf begin december en heeft een adviesprijs van €249. Dat is €30 meer dan zijn voorganger. De prijsverhoging komt volgens Nest deels door duurdere componenten en deels door de zwakkere euro.