Nieuws
480835
Nieuws

Spotify geeft je persoonlijke concerttips

Bij Spotify zijn ze druk bezig om de muziekdienst een nog persoonlijker tintje te geven. Na eerder al met Discover Weekly te zijn gekomen, lanceren de Zweden nu Concerts, een nieuwe sectie binnen Spotify met concerttips op maat.

Spotify analyseert je luistergeschiedenis en bekijkt welke bands je nadrukkelijk volgt. Als een van die bands, of aan die bands gerelateerde artiesten, op een podium bij je in de buurt staan, geeft Spotify je er een tipje over in Concerts. Met de nieuwe functie maakt Spotify zijn dienst niet alleen wat persoonlijker, het helpt artiesten ook om meer publiek naar concertzalen te lokken.

Personalisatie lijkt een belangrijk terrein waarop muziekdiensten met elkaar gaan concurreren. Apple legde bij de lancering van Apple Music direct de focus op personalisatie. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf een eigen radiostation en levert het door muziekkenners samengestelde afspeellijsten. In een reactie op Apple Music kwam Spotify onlangs al met Discover Weekly, een op maat gesneden afspeellijst die wekelijks wordt ververst.