Nieuws
480862
Nieuws

Praat mee

Zou jij een goede mol zijn?

Het is weer zover: de start van het nieuwe seizoen Wie is de Mol. De kandidaten van het populaire programma zijn vandaag bekend gemaakt op de Dam in Amsterdam. Maar hoe word je een mol? En heeft iedereen het eigenlijk in zich om deze rol op zich te nemen?

Konkelen, liegen, bedriegen en natuurlijk ... een héél groot geheim bewaren. Het leven van een mol is alles behalve makkelijk en wij vroegen ons op de redactie dan ook af of iedereen in staat is om deze rol succesvol te vervullen.

---Lees ook: vrouwen liegen veel tegen partner---

Rol op je nemen

"Nee, zeker niet", vindt VROUW psycholoog Roos Woltering. "Een goede mol moet zich kunnen verplaatsen in mensen, geheime afspraken maken en verbondjes aangaan. Maar zich tegelijkertijd ook niet schuldig voelen omdat hij of zij iedereen bedriegt."

"Dat is een rol waar je in moet kruipen en die bij je moet passen. Je moet in staat zijn om dingen te doen die je in het dagelijks leven niet zou doen. Dat is niet voor iedereen weggelegd, want niet iedereen voelt zich daar prettig bij", legt Roos uit.

---Vrouwen, lieg over je leeftijd!---

Oneerlijk karakter

Dat de mol er in het programma geen enkele moeite mee heeft om alle medekandidaten keihard te bedriegen, zegt volgens Roos niets over het karakter van de mol. "Het betekent niet dat je in het dagelijks leven ook een oneerlijk persoon bent. Zeker niet. Het is een rol die je op je neemt en de een is daar nét iets beter in dan de ander", aldus Roos woltering.

Wat denk jij: zou jij deze rol op je kunnen nemen én een goede mol zijn? Of zou jij direct door de mand vallen?

Praat mee!