Nieuws/Binnenland
480865
Binnenland

Bijeenkomst over golf aan geweld

Het extreme geweldsincident aan het Thorbeckeplein in Breda is voor burgemeester Depla de druppel. Vanwege de enorme toename aan gewelsdelicten in het westen van Brabant staat voor maandagavond een bijeenkomst gepland voor alle burgemeesters van Breda en omgeving.

Dat maakte hij zojuist bekend tijdens een bezoek aan bewoners van de zwaarbeschadigde woning, waar een man zwaargewond raakte door een vermoedelijke autobom.

Depla is geschokt vanwege het feit dat de aanslag midden in de woonwijk plaatsvond. Hij maakt zich grote zorgen over de enorme toename van het aantal wapens en geweldsincidenten in Brabant. ,,Ik wil weten wat hier de oorzaak van is, om een goede aanpak te kunnen kiezen", liet hij aan De Telegraaf weten.

De burgemeester wilde niet specifiek ingaan op de achtergrond van de aanslag. Slachtoffer van de vermoedelijke autobom is de 63-jarige Chris van Esch uit die stad. Hij verloor een arm en een been. De politie houdt ernstig rekening met een poging tot liquidatie.

Momenteel zijn de explosieveneenheid van de politie en de Marechaussee ter plaatse om onderzoek te doen. Een groot gedeelte van de omgeving is uit voorzorg afgezet omdat in de woning mogelijk nog explosieve resten van de eerdere ontploffing liggen.

Lees morgen in De Telegraaf een uitgebreide reportage over de golf aan geweld.