Nieuws/Binnenland
480917
Binnenland

Telegraaf sprak nieuwe getuigen zaak-Van den Hurk

DEN BOSCH - In de zaak van de moord op Nicole van den Hurk beschikt De Telegraaf al sinds gisteren over de explosieve getuigenverklaringen die het strafproces tegen haar vermeende moordenaar een spectaculaire wending kunnen geven.

De nieuwe getuige meldde zich dinsdagavond telefonisch en deed gistermorgen uitgebreid zijn verhaal bij deze krant. Later die dag sprak hij met de politie.

De Telegraaf bezocht bovendien de tweede getuige die recherche en OM nog niet hebben gehoord: hij bevestigt de cruciale informatie over Nicole’s vermeende moordenaar Jos de G. volledig. De twee getuigenissen vormen keihard bewijs dat De G. het vijftienjarige meisje in 1995 heeft verkracht en omgebracht.

Op nadrukkelijk verzoek van het OM publiceerde De Telegraaf vandaag nog niets over de nieuwe wending. Justitie voerde aan dat dit het strafproces tegen De G., die momenteel terecht staat voor de rechtbank in Den Bosch, “kon schaden”. Op welke wijze wilde het OM niet toelichten.

Het OM wilde evenmin kwijt waarom de rechtszaak tegen De G. niet kon worden aangehouden.

De nieuwe informatie maakt de bewijspositie van het OM vele malen sterker. Zelf ontkent Jos de G. dat hij Nicole in 1995 heeft verkracht en vermoord. De aangetroffen dna-sporen zijn niet eenduidig en vormen waarschijnlijk onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Ze verwijzen naar meerdere mannen, onder wie De G.

Morgen in De Telegraaf alles over de getuigenissen tegen Nicole’s vermoedelijke moordenaar.