Nieuws/Binnenland
480941
Binnenland

Tentamens Lyceum Ypenburg moeten over

DEN HAAG - Eindexamenleerlingen van het Lyceum Ypenburg moeten vrijdag opnieuw hun tentamens Frans en Engels afleggen omdat bij de vorige week gemaakte toetsen de mogelijkheid tot fraude is geconstateerd.

Het gaat om 76 leerlingen; 47 havo-Engels kandidaten en 29 vwo-Frans kandidaten. "Het is heel vervelend en we denken niet dat er ook daadwerkelijk is gefraudeerd, maar het moet gewoon over. Zo zijn de regels", vertelt rector Rineke van Meeteren.

Ze vervolgt: "Deze kandidaten zaten in de mediatheek en moesten de zakelijke brieven op de pc schrijven. Echter, bij het opslaan van het bestand bleek het mogelijk het werk van anderen in te zien. Dat werd door de surveillant geconstateerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vrijdag is de computeromgeving aangepast en is er geen mogelijkheid meer tot inkijken."

Betrokken ouders melden bij De Telegraaf het heel vervelend te vinden voor hun kind en boos te zijn. "Amateurisme. Deze tentamens zijn onderdeel van de eindexamens. Dit soort fouten mogen niet gemaakt worden."