Nieuws/Binnenland
480972
Binnenland

Pakhuis van Sinterklaas

Sinterklaas heeft heel lang geleden besloten zijn intrede te doen in het Limburgs Museum, midden in de stad Venlo. Natuurlijk is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

In het museum heeft de oude man zijn eigen Pakhuis. In de museumfoyer staan metershoge rekken, gevuld met museumvoorwerpen die allemaal iets met Sint-Nicolaas en het feest te maken hebben. Oud-, maar ook nieuw speelgoed zodat de kinderen de verschillen kunnen zien tussen vroeger en nu.  In het Pakhuis van Sinterklaas vind je zelfs nog een Vliegende Hollander en een antiek fornuis.

Ook zijn er vitrines en panelen met de antwoorden op de meeste vragen over Sinterklaas. Waarom, bijvoorbeeld, eten we ons misselijk aan chocolade letters? Waarom draagt Sinterklaas een mijter en geen cap? Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk en waar woonde de oude man toen hij klein was?

In het Pakhuis van Sinterklaas zijn altijd Pieten aanwezig die tekeningen, kleurplaten, brieven en verlanglijstjes in ontvangst kunnen nemen. Jonge bezoekertjes kunnen zelfs een Pieten-spoedcursus krijgen.

www.limburgsmuseum.nl